Recent comments

Anime Info
This is some of that Goku nonsense isn't it?

Louisa May Alcott(Jo March)
Don't we love that this quote is the only quote I've got 100% accuracy on …

Andrew Yang
You can't reverse anything via taxes.

Endvisible
lol. I mispronounced the word sake twice. Hilarious.

Gloria Steinam
She is such a bitter person.

More

Quotes

Add a new quote

Recent quotes - Best quotes - Worst quotes -

N A
Louisa May Alcott - Pikku naisia
Hämärä, tomuinen huone, hyllyiltä tuijottavat kipsikuvat, mukavat nojatuolit, karttapallot ja lopuksi paras kaikista, kokonainen kirjaerämaa, jossa sai vaeltaa mielin määrin, tekivät kirjaston Jolle oikeaksi taivaan valtakunnaksi.

Ben Kao - Vanhan Kiinan yrttiviisautta keisari Xiao Zongin kokoelmista
Riisin nimitys tuntuu viittaavan Kiinaan, mutta ainoa viljelty laji on Cryza sativa, josta on muunnokset japonica ja indica. Tarina kertoo, että tarunomainen Shen Nong pani alulle riisinviljelyksen. Varmaa on, että toisella vuosituhannella eKr. oli jo kastelulaitteita Jangtsen varrella.

Ben Kao - Vanhan Kiinan yrttiviisautta keisari Xiao Zongin kokoelmista
Kurkku, yksivuotisen ruohokasvin hedelmä, kuuluu suureen Cucurbifaceae-heimoon. Se oli olemassa jo 3000 vuotta sitten. Plinius kertoo Luonnonhistorian yhdeksännessätoista kirjassa: "Keisari Tiberiuksella oli uskomaton intohimo kurkkuihin: hän söi niitä joka päivä." Ja tyydyttääkseen keisarin mielihaluja myös kurkkukauden ulkopuolella Tiberiuksen talonpojat rakensivat pyörillä varustettuja laatikoita, joita voitiin siirtää sinne mihin osui yksikin auringonsäde ja viedä talvelta suojaan.

Ben Kao - Vanhan Kiinan yrttiviisautta keisari Xiao Zongin kokoelmista
Revonhäntä, yksi Amaranthaceae-heimon suku, saapui Eurooppaan 1557 Celosia cristata-muunnoksena, joka on näyttävin ja koristeellisin ja joka tunnetaan nimellä kukonharja. Se on suoravartinen ja jäykkä ruoho, joka voi kasvaa 70 cm korkeaksi.

Ben Kao - Vanhan Kiinan yrttiviisautta keisari Xiao Zongin kokoelmista
Lauraceae-heimo on hyvin edustettu Aasian trooppisilla vyöhykkeillä. Tähän heimoon kuuluu kamferikasvi, joka on Cinnamomum-lajinen. Se on luonnonvarainen Etelä-Kiinassa ja kiinalaiset tuntevat sen siitä saatavan puumateriaalin vuoksi. Siitä tehdään huonekaluja, pylväitä ja patsaita.

Ben Kao - Vanhan Kiinan yrttiviisautta keisari Xiao Zongin kokoelmista
Inkivääri on niin tuntematon luonnonvaraisena ja siinä määrin kiinalaisten käyttämä, että Ben Kao luokittelee sen vihannekseksi. Sitä käytettiin jo Konfutsen aikana (551-479eKr.) ja se saapui Lähi-itään ja Eurooppaan ennen roomalaisaikaa.

Ben Kao - Vanhan Kiinan yrttiviisautta keisari Xiao Zongin kokoelmista
Kasvitieteilijät kiistelevät siitä, kuuluuko lakkapuu (vernissapuu) Toxiocodendron- vai Rhus-lajiin; siitä kaksinkertainen nimi Toxiocodendron vernix tai Rhus verniciflua. Kiinan kielessä puuhun viittaava kirjainmerkki on muodostettu vettä merkitsevästä kantasanasta ja foneettisesta merkistä, josta saadaan ääntämys.

Ben Kao - Vanhan Kiinan yrttiviisautta keisari Xiao Zongin kokoelmista
Eräästä vuodelta 1505 peräisin olevasta kuvitetusta käsikirjoituksesta, jonka orientalisti Carlo Valenziani oli määritellyt olevan "erittäin kaunis ja hyvin harvinainen Kiinassakin," tuli vuonna 1947 diplomaattinen tapaus tuolloin Jian Jie-shin "Tsiang Kai-sekin") johtaman Kiinan tasavallan ja Italian hallituksen välillä.

Edgar Allan Poe - Ajan ja avaruuden kartat: Hans Pfaalin verraton seikkailu
Viimeisimpien Rotterdamista kiirineitten huhujen mukaan kaupunki oli ilmeisestikin kiihkeän filosofisen huuman vallassa. Itse asiassa tämä ilmiö syntyi niin täysin odottamatta - niin täysin omituisesti - niin tyystin aikaisempien odotusten vastaisesti - että minulle ei jäänyt epäilystäkään siitä että ennen pitkää koko Eurooppa joutuisi kuohuksiin, koko fysiikka käymistilaan, kaikki järkeily ja astronomia samaan liemeen korviaan myöten.

Edgar Allan Poe - Ajan ja avaruuden kartat: Mesmerinen Paljastus
Olkoonkin että vaikka mesmerismin reaalisuudesta on olemassa vielä runsaasti epäilyjä, sen paljastamat hätkähdyttävät tosiseikat hyväksytään lähes kaikkialla koko maailmassa. Näistä viimeksi mainituista, eli niistä jotka epäilevät, pahimpia ovat pelkästään ammatikseen epäilevät - täysin hyödytön ja huonomaineinen koulukunta.

Edgar Allan Poe - Ajan ja avaruuden kartat: Scheherazaden tuhannes ja toinen tarina
Saatuani äskettäin tilaisuuden, joitakin itämaita koskevia tutkimuksia tehdessäni, tutkia teosta nimeltä Tellmenow Isitsoörnot, joka (samoin kuin Simon Jochaidesin Zohar) on lähes tuntematon Euroopassa, ja jota kukaan amerikkalainen ei ole minun tietääkseni koskaan lainannut - jos jätetään laskuista "Amerikkalaisen kirjallisuuden kummallisuuksia" -kokoelman kirjoittaja.

Edgar Allan Poe - Ajan ja avaruuden kartat: Mellonta Tauta
No niin rakas ystäväni - nyt aion rangaista sinua synneistäsi pitkällä, rönsyilevällä kirjeellä. Haluan tehdä selväksi, että aion rangaista sinua nenäkkyydestäsi olemalla mahdollisimman ikävystyttävä, sekava, hajanainen ja epätyydyttävä. Sitä paitsi minä olen loukussa tässä haisevassa pallossa parin sadan muun canaillen kanssa, jotka ovat kaikki lomamatkalla (omituinen tapa viettää lomaa!), ei meillä ole aikomustakaan koskettaa terra firmaa ainakaan kuukauteen.

Edgar Allan Poe - Ajan ja avaruuden kartat: Keijukaissaari
Kierros, jonka keiju on juuri tehnyt, jatkoin pohdintaani, vastaa yhtä hänen elämänsä lyhyttä vuotta. Hän on kulkenut halki talvensa ja kesänsä. Hän on vuoden lähempänä kuolemaansa, sillä en voinut olla huomaamatta, että kun hän sukelsi siimekseen, hänen varjonsa irtautui hänestä ja sulautui tummaan veteen saaden sen näyttämään yhä synkemmältä.

Edgar Allan Poe - Ajan ja avaruuden kartat: Keijukaissaari
La musique, Marmontel sanoo teoksessaan "Contes Moraux," jota kaikissa meidän käännöksissämme itsepintaisesti kutsutaan, kuin kirjan henkeä pilkaten, nimellä "Moraalisia tarinoita."

Edgar Allan Poe - Ajan ja avaruuden kartat: Von Kempelenin keksintö
Luettuani Aragon erittäin lyhyen ja huolellisesti laaditun raportin, puhumattakaan juuri "Sillimanäs Journalissa" julkaistusta, luutnantti Mayryn yksityiskohtaisilla kommenteilla varustetusta yhteenvedosta, kukaan tuskin odottaa, että minulla olisi mitään tarkoitusta tarkastella tätä asiaa tieteellisestä näkökulmasta, kun esitän tässä muutamia hätäisiä huomioita liittyen Von Kempelin keksintöön.

Edgar Allan Poe - Ajan ja avaruuden kartat: Kuumapallohuijaus
Kiperä ongelma on vihdoin ratkaistu! Ilma on nyt maan ja meren lailla alistettu tieteen valtaan ja muuttuu ihmiskunnan yhteiseksi ja mukavaksi valtatieksi. Atlantti on todellakin ylitetty ilmapallolla ja kaiken lisäksi vaivatta - ilman sen suurempaa vaaraa - täysin hallitusti - ja käsittämättömän lyhyessä, seitsemänkymmenen viiden tunnin ajassa rannikolta toiselle!

Edgar Allan Poe - Ajan ja avaruuden kartat
Kun kuusitoistavuotias Edgar Allan Poe 1809-1849 (hänen elämänvaiheitaan on kuvattu kokoelmassa E. A. Poe: Pelon ja kuoleman kertomuksia. Book Studio Oy, 1993) suuntasi kaukoputkensa kasvatti-isänsä John Allanin huvilan terassilta kohti Kuuta, hän ei voinut tietää käynnistäneensä samalla uuden kirjallisuslajin syntyyn johtavan tapahtumien ketjun.

Richard Dawkins - Jumalharha
Amerikkalaiset kyselyt viittaavat siihen, että ateisteja ja agnostikoita on paljon enemmän kuin juutalaisia, ja heitä on jopa enemmän kuin useimpia muita erityisiä uskonnollisia ryhmiä. Kuitenkin poiketen juutalaisista, joilla on huono maine eräänä Yhdysvaltain tehokkaimmista poliittisista painostusryhmistä, ja poiketen protestanttikristityistä, joiden poliittinen valta on vielä suurempi, ateistit ja agnostikot eivät ole järjestäytyneet ja siksi heidän vaikutusvaltansa on likimain nolla.

Richard Dawkins - Jumalharha
Lapsena vaimoni vihasi kouluaan ja toivoi voivansa jättää sen. Vuosia myöhemmin kaksissakymmenissä hän kertoi tämän onnettoman seikan vanhemmilleen, ja hänen äitinsä tyrmistyi: "Mutta rakkaani, mikset kertonut sitä meille?" Lallan vastaus on päivän tekstini: "Mutta en tiennyt, että voisin."

Richard Dawkins - Jumalharha
Jumalharhan sidottua laitosta kuvattiin maailmalla vuoden 2006 yllätys-bestselleriksi. Amazonille henkilökohtaisia arvioita lähettäneiden (tätä kirjoittaessa noin 1000) suuri enemmistö otti sen lämpimästi vastaan. Painettujen arvioiden hyväksyntä ei kuitenkaan ollut yhtä mairea. Kyynikko saattaa selittää tämän kirja-arvostelijoiden mielikuvituksettomaksi refleksiksi: Sen nimessä on "Jumala," joten annetaan se uskovaiselle.