Recent comments

Alexia Orozco
De acuerdo.

RightClickMan
Nice, m'kay!

Nicholas Sparks
This is the biggest lie I have ever read on this site. Maybe even on …

Dmitry Medvedov
i'm early to this quote and therefore i am so speedy, yippee

J.K. Rowling
Ligaciputra ialah situs slot judi online resmi terpercaya dengan pilihan terlengkap serta sudah berlisensi resmi …

More

Quotes

Add a new quote

Recent quotes - Best quotes - Worst quotes -

Janus Pannonius - Ugyancsak Lúciára
Lúcia, midőn tekerésre kinálja parázna picsáját s lábai kétoldalt lógnak a vállaimon: segge lyukán íme rettenetes ropogás szabadul ki, s mint a szilaj villám, tépi a fellegeket. Én meg az orrom jól befogom s meglépek azonnal, büszke faszom lekonyul, szégyenem onnan elűz. Lúcia semmi gyönyört nem nyújt minekünk a pinuskád míg nem hagyja alább segged e csúnya szokást.

Alföldi Bálint - Humanizmus (G6H6)
A humanista amúgy emberbarátot jelent. Következésképp a humanisták igyekeztek mindenkit megérteni, és senkit sem bántani. Boldogítani már senkit sem akartak. Mások boldogítása ugyanis elképzelhetetlen más mások bántása nélkül, nem is beszélve arról, hogy legtöbbször pont azokat bántjuk, akiket boldogítani szerettünk volna. A humanisták érdeme, hogy felismerték: a legtöbb, amit egymásért tehetünk az, hogy békén hagyjuk egymást.

Ady Endre
Sem utódja, sem boldog őse, sem rokona, sem ismerőse nem vagyok senkinek, nem vagyok senkinek. Vagyok, mint minden ember: fenség, észak-fok, titok, idegenség, lidérces, messze fény, lidérces, messze fény. De jaj, nem tudok így maradni, szeretném magam megmutatni, hogy látva lássanak, hogy látva lássanak. Ezért minden: önkínzás, ének: szeretném, hogyha szeretnének, s lennék valakié, lennék valakié.

Alex Stone
A bűvészet sokat változott a kalapból kihúzott nyuszik és a félbevágott nők kora óta. Mégis, a legtöbb embernek fogalma sincs arról, hogy mennyi szakértelmet, kreativitást és kemény munkát igényel, mert a bűvészet a művészetet elleplező művészetről szól.

Árkossy Károly
Kételkedés nélküli gondolkodás el sem képzelhető. Hiszen már azok is kétkedni kényszerülnek, akik a legminimálisabb mértékben gondolkodnak. Csak olyan szerencsétlenek kételymentesek, akik az állati bárgyúság áldozatai és mondhatni, csöppet sem gondolkodnak még.

Csányi Vilmos
Kell tudni kérdezni, és a kérdésekre kapott választ próbálni megérteni. Ha az ember nem tud kérdezni, mert fogalma sincs az egészről, akkor ki van szolgáltatva minden álhírnek.

Tarr Béla
Én a legfontosabb embe­ri tulajdonságnak a kételkedést tar­tom. Mindig kételkedem, elsősor­ban abban, hogy valóban jól csiná­lom-e azt, amit csinálok.

Bohumil Hrabal
Szókratész és Krisztus egyetlen sort sem írt le, s látják, a mai napig megmaradt a tanításuk, ezzel szemben mások minél több könyvet adnak ki, annál ismeretlenebbek, ez, kérem, a történelem összeesküvése.

Bohumil Hrabal
A győzelem érzése a legfontosabb, mert ha az ember kishitűvé válik, vagy hagyja, hogy elcsüggesszék, akkor élete végéig ilyen marad, és sohasem szedi össze magát.

Bohumil Hrabal
Abban áll a másnaposság ereje, hogy az ember új életet akar kezdeni... másnapos hangulatban, amikor a testem és a lelkem agyon van gyötörve, olyan gondolatok ötlenek fel bennem, amilyenektől máskor megijednék, de ezek a másnapos gondolatok az igazi gondolatok, ezek viszik az embert, ha nem is sokkal, de legalábbis valamivel előbbre.

Rowan Atkinson
Az emberek azt hiszik, hogy ha meg tudom őket nevettetni a színpadon állva, akkor meg tudom őket nevettetni személyesen is. Pedig a kettő teljesen különböző dolog.

Márai Sándor
Nem hiszek a véletlen találkozásokban. A világ törvénye olyan, hogy ami egyszer elkezdődött, azt be is kell fejezni. Nem valami nagy öröm ez. Semmi nem érkezik idejében, semmit nem ad az élet akkor, amikor felkészültünk reá. Sokáig fáj ez a rendetlenség, ez a késés. Azt hisszük, játszik velünk valaki. De egy napon észrevesszük, hogy csodálatos rend és rendszer volt mindenben... két ember nem találkozhat egy nappal sem előbb, csak akkor amikor megértek e találkozásra.

Müller Péter
Ha valakit valóban szeretsz, azonnal tudod, ha megbántod - nem azért, mert látod az arcán, hanem mert a bántás pillanatában önmagadon érzed a bántalmat, neked is fáj - és tudod, hogy nem kellett volna. Nemcsak neki, neked is sajog, azonnal.

Vavyan Fable
Egyre gyakrabban rajtad felejtem a szemem, rengetegszer rajtakapom a gondolataimat nálad. Kívánom a közelségedet, és szeretnék minél közelebb kerülni hozzád. Az előbb néztelek, majd megérintettelek, és rémülten éreztem, mennyire vágyom rád.

Nicholas Sparks
Nincs bennem semmi különös, ezzel magam is tisztában vagyok. Hétköznapi életet élő átlagember vagyok, hétköznapi gondolatokkal. Nem emeltek emlékművet a tiszteletemre, és a nevem is hamarosan feledésbe merül. De szívvel-lélekkel szerettem valakit - és ez mindig is tökéletesen kielégített.

Részlet a Grace klinikából
Ahhoz, hogy egy csók igazán jó legyen, jelentenie kell valamit. Azzal kell megtörténnie, akit nem tudsz kiverni a fejedből, hogy mikor az ajkaitok összeérnek, egész testeddel érezd. Olyan heves és mély kell legyen, hogy ne akarj többé levegőt venni. Nem szabad az első csókkal csalni, hidd el, nem érné meg, mert ha megtalálod az igazit, az első csók sokat jelent.

Nicholas Sparks
Nem akartam én beléd szeretni, feltételezem, hogy te sem határoztad el előre. De amikor találkoztunk, világos volt, hogy egyikünk sem ura annak, ami velünk történik. Egymásba szerettünk, annak ellenére, hogy sok mindenben különböztünk, és ezzel valami rendkívüli, gyönyörű dolog vette kezdetét. Velem egyetlenegyszer történt ilyesmi, ezért van az, hogy minden együtt töltött perc oly mélyen az emlékezetembe vésődött. Soha nem felejtem el egyetlen percét sem.

Muhammad Ali
A lehetetlen csupán egy nagy szó, amellyel a kis emberek dobálóznak, mert számukra könnyebb egy készen kapott világban élni, mint felfedezni magukban az erőt a változtatásra. A lehetetlen nem tény. Hanem vélemény. A lehetetlen nem kinyilvánítás. Hanem kihívás. A lehetetlen lehetőség. A lehetetlen múló pillanat. A lehetetlen nem létezik.

Márai Sándor
Egy napon felébredtem, és észrevettem, hogy hiányzik. Ez a legnyomorultabb érzés. Mikor hiányzik valaki. Körülnézel, nem érted. Kinyújtod a kezed, egy pohár vizet keresel tétova mozdulattal, egy könyvet. Minden a helyén van az életedben, a tárgyak, a személyek, a megszokott időbeosztás, a világhoz való viszonyod nem változott. Csak éppen hiányzik valami.

Gyakorlás nehéz betűk
Na, én ma nagyon nem akarom azt enni, amit Te, csak ha lenne hozzá egy kis adag galagonya is. Vagy esetleg ehetnék ilyet is, meg olyat is, ha-ha. Ilyet-olyat... Nem. Lám, úgy tűnik, hogy ezt még akkor sem szeretem, ha van hozzá galagonya. De adhatnál még abból a másikból egyet-kettőt.