Recent comments

Anime Info
This is some of that Goku nonsense isn't it?

Louisa May Alcott(Jo March)
Don't we love that this quote is the only quote I've got 100% accuracy on …

Andrew Yang
You can't reverse anything via taxes.

Endvisible
lol. I mispronounced the word sake twice. Hilarious.

Gloria Steinam
She is such a bitter person.

More

Quotes

Add a new quote

Recent quotes - Best quotes - Worst quotes -

N A
Anonymous - First meeting phrases: Greek
Γεια πώς είσαι? Είμαι καλά. Πολύ καλά! Πώς είσαι; Επίσης καλά. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Συγνώμη. Δεν καταλαβαίνω. Θα μπορούσατε να το επαναλάβετε; Τι σημαίνει αυτή η λέξη; Μεγάλος. Σύμφωνος! Σας ευχαριστώ. Πολύ καλά.

N A
Πλούταρχος - Μεταφυσική
Αυτά που είπαμε πρέπει να τα εξιστορούμε και να μη νομίζουμε ότι επειδή τα λέμε ότι έτσι και έγιναν.

N A
Αίσωπος - Μέλλουσα ζωή
Ερωτηθείς πώς θα μπορούσε να δημιουργηθεί η μεγαλύτερη αναταραχή στην ανθρωπότητα, είπε: "αν οι πεθαμένοι αναστηθούν και απαιτήσουν τις περιουσίες τους."

N A
Παλλαδάς ο Αλεξανδρεύς (Έλληνας ποιητής) - Θάνατος
Μήπως ενώ έχουμε πεθάνει, ζούμε μόνο κατά φαντασίαν, εμείς οι Έλληνες, που έχουμε περιπέσει σε συμφορά νομίζοντας ότι η ζωή είναι όνειρο; ή ζούμε εμείς, και έχει πεθάνει η ζωή;.

N A
Πλάτων - Νόημα της ζωής
Αυτό που αξίζει δεν είναι να ζεις για να αποκτήσεις περισσότερα αλλά να ζεις καλά.

Reinhold Niebuhr
Θεέ μου, δωσ' μου το θάρρος να αλλάξω αυτά που μπορώ, τη δύναμη να δεχτώ αυτά που δε μπορώ να αλλάξω και τη σοφία να καταλαβαίνω τη διαφορά!

Χριστίνα παρασχά - Να μάθεις να φεύγεις
Από την ασφάλεια τρύπιων αγκαλιών. Από χειραψίες που σε στοιχειώνουν. Από την ανάμνηση μιας κάλπικης ευτυχίας. Να φεύγεις! Αθόρυβα, σιωπηλά, χωρίς κραυγές, μακρόσυρτους αποχαιρετισμούς. Να μην παίρνεις τίποτα μαζί, ούτε ενθύμια, ούτε ζακέτα για το δρόμο. Να τρέχεις μακριά από δήθεν καταφύγια κι ας έχει έξω και χαλάζι. Να μάθεις να κοιτάς βαθιά στα μάτια όταν λες αντίο και όχι κάτω ή το άπειρο. Να εννοείς τις λέξεις σου, μην τις εξευτελίζεις, σε παρακαλώ.

Γιάννης - ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄
ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄.

Μάρκος Αυρήλιος
Αν στα είκοσι δεν μάθεις, στα τριάντα δεν κάνεις, στα σαράντα δεν έχεις, τότε στα πενήντα ούτε θα μάθεις, ούτε θα κάνεις, ούτε θα έχεις.

John John - Στη Μόδα
Συνήθως, η αποδοχή της μόδας και η προσπάθεια στην διάδοσή της είναι κάτι που κάνει ο άνθρωπος σήμερα για να γίνει αποδεκτός ευκολότερα σε ομάδες. Όμως, αυτό έχει ανεπαίσθητα αρχίσει να υποχωρεί, αφού το να είναι κάποιος αντικοινωνικός ή συχνά καταθλιπτικός είναι ένα νέο είδος μόδας που έχει διαδοθεί ευρέως. Όλοι οι άνθρωποι είμαστε ζώα που έχουμε αυτά αισθήματα ανά καιρούς. Ωστόσο, κανείς δεν πρέπει να επιδιώκει την κατάθλιψη ή την αποξένωση. Είναι απλά μια ψευδής εικόνα του τώρα. Είναι η μόδα.

John John - Η άνω τελεία
Μπορεί πολλοί από εμάς που ξέρουμε να γράφουμε στο πληκτρολόγιο να πιάνουμε ταχύτητες των εξήντα ή εβδομήντα λέξεων το δευτερόλεπτο, ωστόσο, αν όχι όλοι, η περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουμε πώς εισάγεται ο χαρακτήρας της άνω τελείας. Για να εισαχθεί λοιπόν χρειάζεται ναμ παντ στα αριστερά. Ύστερα πατάμε παρατεταμένα το "αλτ" και μετά το μηδέν, ένα, οχτώ και τρία. Αφήνουμε το "αλτ" και έτσι εισάγεται η άνω τελεία· δοκιμάστε το!

John John - Το Λάθος των Ανθελλήνων
Στη σημερινή ελληνική κοινωνία, οι δύο έννοιες που συγχέονται συχνότερα είναι ο πατριωτισμός και ο εθνικισμός. Εθνικισμός σημαίνει η νοοτροπία της επιβολής ενός έθνους έναντι άλλων "κατώτερων." Είναι καθαρά ανεξέλεγκτη και φασιστική, καθώς επίσης εναντιώνεται στην δημοκρατική κοινωνία. Ο πατριωτισμός δε είναι η αγάπη για την πατρίδα, όπως και για τους διάφορους τομείς της. Ο πατριώτης δεν θεωρεί άλλα έθνη κατώτερα. Ο πατριώτης είναι ο ιδανικός πολίτης μιας δημοκρατικής χώρας/κοινωνίας.

John John - Ελληνικά
Η νέα γενιά συχνά γράφει και στέλνει μηνύματα με "φθαρμένα" ελληνικά. Οι τόνοι παραλείπονται, τα κεφαλαία εξαφανίζονται... πολλές φορές οι χαρακτήρες αντικαθίστανται από λατινικούς. Το να μιλάς και να γράφεις την μητρική σου γλώσσα σωστά δείχνει σεβασμό σε αυτήν. Μάλιστα με την παγκοσμιοποιημένη κοινωνία σήμερα είναι το λιγότερο που όλοι μας μπορούμε να κάνουμε.

Φραντς Κάφκα - Η μεταμόρφωση (απόσπασμα)
Τα μάτια του Γκρέγκορ γύρισαν έπειτα στο παράθυρο και ο συννεφιασμένος ουρανός, θαρρείς πως άκουγες τις στάλες της βροχής να χτυπάνε στο περβάζι του παραθύρου, τον έριξε σε βαριά μελαγχολία.

Φραντς Κάφκα - Η μεταμόρφωση (απόσπασμα)
Όταν ο Γκρέγκορ Σάμσα ξύπνησε ένα πρωινό από κακό όνειρο, βρέθηκε στο κρεβάτι του μεταμορφωμένος σε γιγάντια κατσαρίδα. Ήτανε ξαπλωμένος ανάσκελα, πάνω στη σκληρή ράχη του που 'μοιαζε με πανοπλία κι όταν σήκωνε λιγάκι το κεφάλι του μπορούσε να δει την τουρλωτή καφετιά κοιλιά του που 'τανε χωρισμένη σε σκληρές καμπυλωτές δίπλες και που μόλις συγκρατούσε τα σκεπάσματά του για να ξεγλιστρήσουν τελείως από πάνω του.

Στρατής Μυριβήλης - Η δασκάλα με τα χρυσά μάτια
Σαν πάτησε χάμω δεν την άφησε. Ξαμόλησε μόνο το μπαστούνι να κρέμεται στην αγριόριζα κι έσφιξε γύρω στο κορμί της και τ' άλλο του το μπράτσο. Τήνε κράτησε έτσι σαν ένα παιδί, σαν ένα θησαυρό. Την έσφιξε στην αγκαλιά σαν ένα λάφυρο. Έσκυψε στο πρόσωπό της έξαλλος, έσκυψε πολύ κοντά, πάνω από τα χρυσά μάτια της. Και τα βρήκε να τον κοιτάνε από κάτω, όπως κοιτάνε τα μάτια των αρρώστων μες από το βύθος της θέρμης. Η ματιά του μπήκε μέσα της, αρσενική και βάρβαρη.

Ναγκίμπ Μαχφούζ
Είναι φθονερή η αλήθεια όταν δε σου δείχνει τον δρόμο της, όταν δε σε παρακινεί να τη φθάσεις, όταν σε αφήνει αβοήθητο, χαμένο μέσα στον λαβύρινθο των διλημμάτων της, μισοπνιγμένο ναυαγό μέσα στη θάλασσα των ενδοιασμών και των αναστολών της. Όποιος πιστεύει πως έφτασε κοντά στην αλήθεια θα πρέπει να βρήκε τον δρόμο της και όποιος νόμισε πως τη βρήκε χάθηκε, γιατί ούτε τη φθάνεις ποτέ την αλήθεια, ούτε την αποφεύγεις, μόνο απεγνωσμένα την αποζητάς.

Βενιαμίν Φραγκλίνος
Η δικαιοσύνη είναι αυστηρή υποχρέωση ανάμεσα σε γειτονικά έθνη, καθώς είναι και ανάμεσα στους πολίτες κάθε έθνους. Ένας ληστής είναι το ίδιο ληστής όταν ανήκει σε μια συμμορία ληστών ή ληστεύει μονάχος του. Το ίδιο και ένα έθνος όταν κάνει ένα άδικο πόλεμο δεν είναι τίποτε άλλο από μια μεγάλη συμμορία.

N A
Βενιαμίν Φραγκλίνος
Η εγκράτεια βάζει ξύλα στη φωτιά, τρόφιμα στην αποθήκη, αλεύρι στ' αμπάρι, λεφτά στο πορτοφόλι, υπόληψη στη χώρα, χαρά στο σπίτι, ρούχα στα παιδιά, δύναμη στο κορμί, ορθή κρίση στο νου, και σωφροσύνη σ' ολόκληρο το κοινωνικό οικοδόμημα.

Σίγκμουντ Φρόιντ
Τα μεγάλο ερώτημα, στο οποίο δεν έχω καταφέρει ν' απαντήσω, παρά τα τριάντα χρόνια έρευνας στη γυναικεία ψυχή, είναι "Τι θέλει μια γυναίκα;"