Recent comments

Aria, Emily, Spencer and Hanna
Awful punctuation.

J.K. Rowling
Fantastic quote, but I'm afraid it is from Order of the Phoenix, not Half-Blood Prince. …

PURUSHOTTAM
This quote starts as a quote from President Obama, and then half way through changes …

Marcus Aurelius
Love it

Bible
I love this quote amazing

More

Quotes

Add a new quote

Recent quotes - Best quotes - Worst quotes -

Τζον Μπιουκαν - Τα 39 σκαλοπάτια κεφ 5
Έστριψα ένα νόμισμα, κορόνα για τα δεξιά, γράμματα για τ' αριστερά, κι έπεσε η κορόνα, οπότε κατευθύνθηκα βόρεια. Σε λίγο έφτασα στην κορυφή της πλαγιάς που περιέβαλλε το μονοπάτι που είχα ακολουθήσει. Από κει, είδα τον κεντρικό δρόμο να εκτείνεται για καμιά δεκαπενταριά χιλιόμετρα, και μακριά, στο βάθος του, κάτι να κινείται.

Λότη Πέτροβιτς - Ανδρουτσοπούλου - Ο καιρός της σοκολάτας
Εκείνος δεν έβγαζε λέξη. Κι όσο δε μιλούσε, τόσο επέμενε η μάνα μου να μάθει, τόσο μεγάλωνε και η δική μας η περιέργεια. Με τα πολλά, αποφάσισε τελικά να μιλήσει. Κι αυτό που μας είπε γράφτηκε στη μνήμη μου ανεξίτηλα.

Σιμόν ντε Μποβουάρ - Οι αχώριστες
Μολονότι πεθαμένοι, τους ένιωθες στο σπίτι τους εδώ, και ανάμεσα σε όλους αυτούς τους αυστηρούς κυρίους η Αντρέ έμοιαζε παράταιρη: πολύ νέα, πολύ εύθραυστη και, προπάντων, πολύ ζωντανή.

Τόλκιν - Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών - Κεφάλαιο VII
Τα στρώματα και τα μαξιλάρια τους ήταν μαλακά σαν πούπουλο και οι κουβέρτες από άσπρο μαλλί. Δεν πρόλαβαν καλά καλά να πέσουν στα μαλακά κρεβάτια και να τραβήξουν τα ελαφρά σκεπάσματα πάνω τους κι αποκοιμήθηκαν.

Τόλκιν - Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών - Κεφάλαιο VII
Και με τα λόγια αυτά κατέβασε τη λάμπα και τη φύσηξε να σβήσει και αρπάζοντας από ένα κερί στο κάθε χέρι τούς οδήγησε έξω απ' το δωμάτιο.

Μάρκος Αυρήλιος, 121-180 μΧ
Αν στα είσοσι δεν μάθεις, στα τριάντα δεν κάνεις, και στα σαράντα δεν έχεις, τότε στα πενήντα ούτε θα μάθεις, ούτε θα κάνεις, ούτε θα έχεις!

Αρχαίο γνωμικό
Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος αχαρίστου!

Κώστας Ταχτσής, 1927-1988 - Θα με πουν ποιητή
Οι τίμιοι συμπολίτες μου, θα 'ρθούν και θα κοπρίσουνε στον τάφο μου. Μα τα παιδιά τους - α, οι έφηβοι! αυτοί θα μ' αναστήσουνε και θα με πούνε ποιήτη! Δεν ντρέπομαι!

Francis Bacon, 1561-1626, Άγγλος φιλόσοφος - Η δωροδοκία
Συνήθως δέχομαι να δωροδοκηθώ και από τις δύο πλευρές, έτσι ώστε το βρόμικο χρήμα να μην επηρεάζει, σε καμία περίπτωση, την ορθότητα της απόφασής μου.

Μπόρις Πάστερνακ, Νομπελ λογοτεχνίας 1958 - Η τέχνη της λογοτεχνίας
Η λογοτεχνία είναι η τέχνη του να ανακαλύπτεις κάτι εξαιρετικό για τους απλούς ανθρώπους και να λες αυτό το εξαιρετικό με απλά λόγια.

Χρήστος Ζερεφός - Η εξέλιξη της κλιματικής αλλαγής και το αβέβαιο μέλλον της ανθρωπότητας (άρθρο ΟΠΑ)
Ο 20ός αιώνας αποτέλεσε σημείο καμπής στις εφευρέσεις, στην τεχνολογία, στην ανάπτυξη των αυτοματισμών και στην αύξηση του ρυθμού παραγωγής και απόδοσης των κοινών αγαθών. Για όλους αυτούς τους λόγους ονομάστηκε εποχή της Βιομηχανικής Επανάστασης.

Κώστας Βάρναλης - Απόσπασμα από το ποίημα [Πάλι μεθυσμένος είσαι]
Χτες και σήμερα ίδια κι όμοια, χρόνια μπρος, χρόνια μετά... Η ύπαρξή σου σε σκοτάδια όλο πηχτότερα βουτά. Τάχα η θέλησή σου λίγη, τάχα ο πόνος σου μεγάλος; Αχ, πού 'σαι, νιότη, πού δειχνες πως θα γινόμουν άλλος!

Τζον Ντον
Κάθε ανθρώπου ο θάνατος λιγοστεύει εμένα τον ίδιο, γιατί είμαι ένα με την Ανθρωπότητα. Κι έτσι ποτέ σου μη στέλνεις να ρωτήσεις για ποιον χτυπά η καμπάνα. Χτυπάει για σένα.

Ουίνστον Τσώρτσιλ
Ρωτάτε, "ποιος είναι ο σκοπός;." Μπορώ ν' απαντήσω με μια λέξη. Είναι η νίκη. Νίκη με κάθε κόστος, νίκη παρ' όλο τον τρόμο, νίκη, όσο μακρύς και σκληρός κι αν είναι ο δρόμος. Γιατί χωρίς νίκη, δεν υπάρχει επιβίωση.

Anonymous - First meeting phrases: Greek
Γεια πώς είσαι; Είμαι καλά. Πολύ καλά! Πώς είσαι; Επίσης καλά. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Συγνώμη. Δεν καταλαβαίνω. Θα μπορούσατε να το επαναλάβετε; Τι σημαίνει αυτή η λέξη; Μεγάλος. Σύμφωνος! Σας ευχαριστώ. Πολύ καλά.

Πλούταρχος - Μεταφυσική
Αυτά που είπαμε πρέπει να τα εξιστορούμε και να μη νομίζουμε ότι επειδή τα λέμε ότι έτσι και έγιναν.

Αίσωπος - Μέλλουσα ζωή
Ερωτηθείς πώς θα μπορούσε να δημιουργηθεί η μεγαλύτερη αναταραχή στην ανθρωπότητα, είπε: "αν οι πεθαμένοι αναστηθούν και απαιτήσουν τις περιουσίες τους."

Παλλαδάς ο Αλεξανδρεύς (Έλληνας ποιητής) - Θάνατος
Μήπως ενώ έχουμε πεθάνει, ζούμε μόνο κατά φαντασίαν, εμείς οι Έλληνες, που έχουμε περιπέσει σε συμφορά νομίζοντας ότι η ζωή είναι όνειρο; ή ζούμε εμείς, και έχει πεθάνει η ζωή;.

Πλάτων - Νόημα της ζωής
Αυτό που αξίζει δεν είναι να ζεις για να αποκτήσεις περισσότερα αλλά να ζεις καλά.

Reinhold Niebuhr
Θεέ μου, δωσ' μου το θάρρος να αλλάξω αυτά που μπορώ, τη δύναμη να δεχτώ αυτά που δε μπορώ να αλλάξω και τη σοφία να καταλαβαίνω τη διαφορά!