Recent comments

Yeshka
No sentence is supposed to start with the word "And." Can you see how that …

J.K. Rowling
I really enjoyed reading your post. It's a subject I've been passionate about for a …

Technoblade
THECNOBLADE NEVER DIESSSSSS

Technoblade
Technoblade never dies!!!!!

Curtis Baldwin
I find that complimenting yourself in the mirror has similar effects.

More

Quotes

Add a new quote

Recent quotes - Best quotes - Worst quotes -

Lars løkke - Lars løkke, ved Folketingets åbning 4. oktober 2016.
Jeg tror, det ligger dybt i de fleste af os, at vores børn skal have det bedre end vi selv. Bedre liv. Større håb. Opfyldte drømme. Sådan har jeg det. Den fremtid, vi ønsker, kommer ikke af sig selv. Vi skaber den sammen.

Niels Bohr
Det modsatte af en korrekt erklæring er en falsk erklæring. Men det modsatte af en dybsindig sandhed, kan meget vel være en anden dybsindig sandhed. Der er ting der er så alvorlige, at man kun kan spøge med dem. Jeg er ikke overtroisk, men jeg har forstået, at det bringer lykke, enten man tror på det eller ej.

duru. - departure hxh
Daichi wo fumishimete kimi wa mezameteiku tenshi no hohoemi de tsuredashite. Kodoku demo hitori janai sa umaretekita koto ni kanarazu ima ga aru. Yasashisa ni michiafureteru aoi hoshi ni arigatou.

William B. Bjerglund. - William. B. Bjerglund. - Teknologi
Teknologi er godt, det er et fag, hvor alle har mulighed for at trives. Men for at komme igennem det skal man være villig til at lære, hvis ikke man er villig kommer man nemlig ingen steder i livet.

J.R.R. Tolkien - Hobbitten
I et hul i jorden boede der en hobbit. Det var ikke et væmmeligt, snavset, vådt hul fyldt med orme, og der lugtede ikke muggent. Men det var heller ikke et tørt, nøgent, sandet hul uden noget, man kunne sidde på, eller noget spiseligt. Det var et hobbithul, og det betyder hygge.

Morten Albæk - De tre bevisthedsniveauer. Tilfredshed, lykke og mening.
Der er tre distinkte bevidsthedsniveauer. Tilfredshed er, at du har lyst til et æble og får et æble. Det er simpel behovsrealisering. Lykke er noget andet. Det er et eksistentielt orgastisk øjeblik, men alle er indforstået med, at lykke ikke er der hele tiden. Mening er noget tredje. Her står du i nuet med erkendelsen af det liv, du har levet, i bagagen og kigger fremad med en stærk tro på, at du kommer til at leve et håbefuldt og værdigt liv. Følelsen af mening er den mest elementære byggesten.

GingerBomberYT - En skoledag
Når man er i skole som mig, og ikke har noget at lave. Så er det her nok meget godt, især når man har Fransk. Din lærer er alligevel også dårlig, men du skal klare dagen uanset hvad.

Dronnings nytårstale
Mennesker er forskellige og vi har brug for forskellige mennesker med hver deres evner og talenter, deres måde at virke på. Den ene er talknuser, den anden forstår sig på teknik. En er god til at få kunder i butikken, eller kan få en forretning op at stå. Nogle har det talent at kunne lære fra sig, mens andre har en evne til at drage omsorg for børnene og de ældre eller de syge. Andre vil helst fordybe sig i bøgerne og se verden åbne sig derfra. Nogle er så dygtige med deres hænder, (...).

Jokes
Det var en blondine som sad og græd på sit kontor. Chefen kom forbi og spurgte hvad der var galt. Blondinen: De har lige ringet fra hospitalet, min mor er død. Chefen kondolerer. To timer senere kommer chefen forbi igen og blondinen græder nu endnu mere. "Hva nu," spørger chefen. Blondinen: Jov. Det er min søster som lige har haft ringet og fortalt at hendes mor også lige er død.

Jokes
En mand kommer gående ud af en landevej, hvor han lige pludselig får øje på en blondine i grøftekanten. Blondinen har et ordentlig sår i hovedet og manden spørger: Hvad er der dog sket med dig min pige? Hmm. ser du, siger blondinen. Her stod jeg og prøvede på at slå en hegnspæl i jorden med en banan, da en mand kommer kørende forbi med vinduet rullet ned og siger: brug dog hovedet kvinde!

Jokes - Emma
To blondiner køber en hest hver og så kan de ikke kende forskel. Så klipper den ene først manen og så vokser den ud igen. Så kan de ikke kende forskel igen. Så klipper de pandelokken, så vokset det ud igen. Så klipper de halen så vokser den ud igen. Så siger den ene "nårh den sorte er højere end den hvide."

Krav til SRP
Et andet væsentligt krav til faglig formidling er, at du inddrager relevante fagbegreber. Når du bruger fagbegreber, skal du være præcis. Du skal vise, at du har forstået begreberne og kan bruge dem i de rigtige sammenhænge og om de rigtige ting. Hvis du er upræcis eller sløset med faglige begreber, vil det ofte blive opfattet som et tegn på, at du ikke har forstået dem godt nok eller ikke arbejdet tiltrækkelig grundigt med det stof eller den teori, som begreberne knytter an til.

SRP-Skriveguide Horsens Gymnasium
Kun det materiale i teksten, der direkte støtter ens pointe skal citeres. Når man har valgt et citat ud, skal man derfor gå det nøje efter og plukke det ud, som er centralt i forhold til den pointe der skal illustreres. Gør man ikke det, risikerer man at det der er væsentligt i forhold til ens pointe, drukner i væsentlige detaljer. Hvis det kun er et enkelt ord eller et enkelt led i en sætning, man skal bruge, er det bedst at udskille det ord eller det led, det drejer sig om, og derefter indle.

Cecilie Kristensen, SRP, Horsens Gymnasium 2012
Den ringformede bygning har store vinduer indadtil og derved et helt specielt lysindfald, som medfører, at vagten har mulighed for at overvåge samtlige celler, uden at de indsatte har mulighed for at se den, der overvåger eller de andre indsatte.

Jokes
Da du kommer hjem bemærker du, at der flyder vand ud under døren. Efter du er kommet ind, kan du se, at nogen har glemt at slukke for vandhanen. Der er masser af vand på gulvet, telefonen virker ikke og der er ingen andre i nærheden. Til din rådighed har du: en støvsuger, en ti meter lang haveslange, et tomt badekar og en kurv. Hvordan starter du med at få situationen under kontrol? Sluk for vandet.

Helle Thorning-Schmidt (Januar 2017, Alt for Damerne)
Det er en stor og positiv ting, når alt det negative bliver løftet ud af ens tilværelse - at jeg ikke længere behøver læse avisen og tænke: Hvad har de nu fundet på at skrive om mig i dag?

Margrethe Vestager (Maj 2017, Eurowoman)
Jeg er opdraget til, at man må sige, hvad man står for, men at man også skal respektere andres ret til at gøre det samme. Og så må man forsøge at løse den uenighed, man har imellem sig.

Lars Trier Mogensen (November 2016, Berlingske)
Jeg er af natur meget utålmodig og rastløs, og har derfor svært ved virkelig at dykke ned i ting og arbejde tålmodigt med dem. Jeg misunder folk, der over flere år kan sidde systematisk og tålmodigt og afdække et eller andet.

Aage Trommer og Tage Kaarsted - fra Gyldendals og Politikens Danmarkshistorie
Den syvende maj hentede en gruppe modstandsfolk således et ægtepar, som man under krigen forgæves havde søgt at likvidere, og skød dem i Rude Skov ved København. Konfronteret med begivenhederne fyrre år efter erklærede en af drabsmændene: "Vi var som gale."

Bill Watterson (ovesat af Niels Søndergaard) - Er der nogen uhyrer under sengen? (Steen & Stoffer)
En hjemmelavet gave siger meget mere end en færdigkøbt fidus. Den fortæller, at man har brugt tid og kræfter. Den fortæller, det er noget personligt. Den fortæller, at man får for lidt lommepenge.