Academia Barilla
- Trufe dulci
Pentru trufe negre, topiți ciocolata și amestecați toate ingredientele, adăugând uleiul puțin câte puțin. Pe o suprafață de lucru tapetată cu pudră de cacao, modelați amestecul în lungimi și tăiați-l în bucăți mici. Modelați bucățile în formă de trufe (puțin neregulate) și dați-le prin pudra de cacao.
Prestige
- Nikola Tesla in Prestige
I apologize for leaving without saying goodbye, but I seem to have outstayed my welcome in Colorado. The truly extraordinary is not permitted in science and industry. Perhaps you'll find more luck in your field, where people are happy to be mystified. You will find what you are looking for in this box. Alley has written you a thorough set of instructions. I add only one suggestion on using the machine: destroy it. Drop it to the bottom of the deepest ocean. Such a thing will bring you only miser.
Ana Berlescu
- Carte de bucate
Dacă n-am răspuns până acum amabilei d-v. scrisori, este că gusturile mele nu sunt destul de fine, pentru a putea figura în cartea d-tale. Totuși pentru că nu pot refuza dorința d-tale, îți comunic că mâncarea mea preferată este: Sărmăluțe în foi de spanac. Cum se pregătesc nu știu. Știu însă să le mănânc.
Richard Dawkins
- Dumnezeu o amăgire
Din punctul meu de vedere nu numai știința este corozivă pentru religie, religia este corozivă pentru știință. Aceasta îi învață pe oameni să fie satisfăcuți cu non explicații supranaturale triviale și îi face orbi la minunatele explicații reale pe care le avem la îndemână. Îi învață să accepte autoritatea, revelațiile și credința în loc să insiste mereu asupra dovezilor.
Lev Tolstoi
- Învierea
Se crede îndeobște că hoțul, ucigașul, spionul, prostituata, recunoscând că profesia lor este rea, ticăloasă, trebuie să se rușineze de ea. Se întâmplă însă exact invers. Oamenii puși de soartă și de păcatele lor într-o anumită situație, oricât de imorală ar fi ea, dezvoltă o concepție generală despre viață în care situația lor le apare bună și demnă de respect.
Ionel Teodoreanu
- Lorelei
Știi să asculți? Auzi vântul la fereastră? Auzi păsările care pleacă și se întorc, ducând și aducând primăvara? Știi ce-i nostalgia? Privești uneori pe fereastră fără să vezi nimic? Sunt pe acolo și într-acele, fără ființă, o apropiere și o îndepărtare în preajma ta. Gândește-te la mine ca la o stea desprinsă din tine și dusă în întunericul fără fund.
Mathias Malzieu
Ne iubim ca două bețe de chibrituri. Nu vorbim, ci ne aprindem. Nu ne sărutăm, ci provocăm incendii. Cât sunt de înalt, de un metru șaizeci și șase, corpul mi-e zgâlțâit de un cutremur de pământ. Inima evadează din învelișul-închisoare, se scurge prin artere, îmi ajunge în țeastă și se preschimbă în creier. Sunt tot o inimă, de la fiecare mușchi până în vârful degetelor!
Constantin Tsatsos
Se spune că iubirea este oarbă. Eu cred că iubirea vede ca un adevărat linx. Nu inventează, nu imaginează virtuți care nu există. Numai că, odată cu trecerea timpului, fie că virtuțile dispar, fie că încetează să-l mai miște pe cel îndrăgostit. Nu se înșală deci, ochii iubirii. Intervine timpul și strică, uneori, grația iubitei, alteori ardoarea îndrăgostitului.
Nicolae Ceaușescu
Nu poate exista egalitate acolo unde există asuprire, unde există înapoiere economică. - Arta și literatura sunt chemate să dea expresie activității tumultuoase desfășurate de poporul român în toate domeniile de activitate, să înfățișeze marile realizări, entuziasmul, optimismul și hotărârea de a merge neabătut înainte.
Horațiu Mălăele
Nu tânjesc după o perioadă a vieții mele uitându-mă îndărăt. Dar, dacă ar fi să îmi aleg un segment din trecut, evident, aș alege segmentul copilăriei, care a fost divin. S-ar putea ca timpul să-l mai fi împopoțonat puțin, dar a rămas totuși în zona divinității, pentru că atunci, de fapt, ne-am trezit.
Sf. Serafim de Sarov
Virtutea nu este o pară pe care s-o înghiți dintr-o dată. Căci nu este ușor ca cineva să biruiască deșertăciunile acestei lumi. Un om devine smerit, sigur și încercat numai după ce, cu ajutorul rugăciunii, suportă numeroasele ispite ce-i vin fără voia lui. Răbdarea este sârguința sufletului în lucrarea lui.
Sf. Serafim de Sarov
M-a copleșit o lumină orbitoare asemănătoare unei raze de soare. Când mi-am întors ochii către această lumină nespus de frumoasă, l-am văzut pe Domnul nostru Iisus Hristos în slava sa, având înfățișarea unui fiu al omului, înconjurat de oștile cerești: îngeri, arhangheli, heruvimi și serafimi. Cât despre mine, am primit o binecuvântare specială.
Vaclav Havel
Oamenii sunt siliți să trăiască în minciună, dar pot fi siliți să o facă doar pentru că sunt capabili să trăiască astfel. Așadar acest sistem nu doar că înstrăinează umanitatea, ci, în același timp, umanitatea înstrăinată sprijină acest sistem și mărețul său plan involuntar, ca pe o imagine degenerată a propriei degenerări, ca pe o înregistrare a eșecului oamenilor ca indivizi.
Ioan Petru Culianu
- Păcatul împotriva Spiritului
Pe la 1840, Marx și Engels puneau bazele rasismului marxist... Engels stabilea o listă a popoarelor „revoluționare” și „reacționare” din lume. Între cele din urmă se aflau cazuri disperate - ca de exemplu bascii și sârbii - pe care Engels le propunea spre rezolvare cu toată seriozitatea... prin exterminare completă!
Alain de Botton
- Dragostea
Dragostea își dezvăluie nebunia prin refuzul de a accepta normalitatea inerentă a persoanei iubite. De aceea îndrăgostiții par plicticoși celor din jur. Pentru că numai trupul este deschis vederii, îndrăgostitul își pune speranța în fidelitatea sufletului față de învelișul său, speranța că trupul deține un suflet pe potrivă, că ceea ce epiderma reprezintă se dovedește a fi ceea ce este.
Mircea Dinescu
Primele poezii le-am citit la școală, în manuale. Erau poezii cu partidul. Mi se păreau minunate, aș fi vrut să scriu și eu la fel. Când m-am hotărât să scriu primul poem, prin clasa a șasea, mi-am luat carnețelul și m-am dus în pădure. Eram convins că, dacă vrei să scrii despre pădure, trebuie să mergi în pădure. Eram complet în afara literaturii pe atunci. Dar s-a întâmplat apoi să merg în casa unui avocat, el mi-a arătat un volum de Blaga, care m-a lăsat cu respirația tăiată.
Alexandru Paleologu
- Despre lucrurile cu adevărat importante
Prostia este eternă și invincibilă; e o hidră cu nenumărate capete care cresc la loc de câte ori le tai, de aceea trebuiesc tăiate mereu cu acizii inteligenței, pentru a o ține în șah; e tot ce se poate face contra ei.
Nichita Stănescu
- Autoportret într-o oglindă spartă
Sfânt în om este sentimentul. El este în om și în afara lui în același timp. Sentimentul este hrana cu care el satură foamea secundelor pe care le are de trăit. Este un fel de nutreț interior pentru un cal încă și mai interior. Un fel de gură locuind în centrul unei pâini. Un ierbivor interior ierbii.
Lucian Blaga
- Creația
Creația - a apuca din haosul inform elemente brute, a le topi împreună și a le turna într-o formă care să îmbrace o viață ce se diferențiază într-un chip absolut hotărât de tot ce nu este ea - aceasta este puterea naturii și a artistului.
Octavian Paler
- Autoportret într-o oglindă spartă
Cred că dragostea ne ridică în proprii noștri ochi. Și cât de mult ai vrea să fii așa cum te vede celălalt! Ai dori, și chiar încerci, să micșorezi distanța dintre ceea ce știi că ești în realitate și ceea ce intuiești că vede în tine cel pe care-l iubești.